رضایت شغلی یک عنصر حیاتی برای یک محیط کاری پر رونق است که بر کارمندان و کارفرمایان تأثیر می گذارد.
برای کارکنان ، احساس رضایت و رضایت ناشی از جنبههای مختلف شغل مانند محیط کار، روابط با همکاران و مدیریت، فرصتهای رشد و پاداش را برمیانگیزد. سطح رضایت تأثیر مستقیمی بر عملکرد فرد خواهد داشت که بر تعاملات با مشتریان تأثیر می گذارد و حتی می تواند بر سود تأثیر بگذارد.
آسان است! زمانی که در ساعات کاری درگیر و راضی هستیم، تمایل داریم از انتظارات فراتر رفته و به شرکت کمک مثبتی کنیم. با این حال، وقتی در موقعیتهایی قرار میگیریم که از نقش خود راضی نیستیم، بهرهوری ما کاهش مییابد و احساس جدایی از کارمان به وجود میآید.
برای کارفرمایان، درک و پرورش رضایت شغلی بسیار مهم است زیرا این امر با عملکرد کارکنان، حفظ و موفقیت کلی مرتبط است. کارکنان ناراضی در واقع خطرات قابل توجهی از جمله کاهش بهره وری و افزایش گردش مالی را به همراه دارند.
رضایت شغلی از چندین جهت بر عملکرد تأثیر می گذارد:
افزایش انگیزه
آیا وقتی از زمان کاری خود لذت می بریم، انگیزه بیشتری برای عملکرد خوب نداریم؟ ممکن است بیشتر درگیر وظایف خود باشیم، ممکن است تصمیم بگیریم که کاری بیشتری را انجام دهیم، حتی ممکن است انرژی بیشتری صرف کنیم تا از انتظارات کارفرمای خود فراتر برویم.
به عنوان یک کارفرما، وقتی چندین کارمند دارید که در یک تیم راضی هستند، روحیه بالاتری خواهید داشت. این تیم به احتمال زیاد:
- نگرش مثبت را به کار می آورند.
- با همکاران خود تعامل بیشتری دارند.
- مشارکت فعالی برای یک محیط کاری سالم تر و شادتر خواهند داشت.
نکته اصلی: به عنوان یک کارفرما از تک تک کارکنان بخواهید انگیزه شخصی خود را تعریف کنند. شما می توانید یک جلسه انفرادی ترتیب دهید یا یک جلسه تیمی ترتیب دهید که در آن همه تشویق شوند تا در مورد مسائلی که در شغل خود با آن مواجه هستند صحبت کنند.
بهره وری بالاتر
کارکنان راضی که تمرکز، خلاقیت و قابلیت های حل مسئله بهتری از خود نشان می دهند. تحقیقات دانشگاه وارویک نشان می دهد که کارمندان شاد 12 درصد بیشتر از همتایان ناراضی خود بهره وری دارند. شرکتهایی مانند گوگل رضایت کارکنان را در اولویت قرار میدهد و در نتیجه کارمندانی با بهرهوری و انگیزه بالا ایجاد میکنند.
چگونه یک سازمان می تواند رضایت کارکنان را بسنجد:
- نظرسنجی ها
- پرسشنامه ها
- خروج از مصاحبه
- جمع آوری بازخوردها
عوامل موثر بر رضایت شغلی:
- فرهنگ شرکت
- پاداش و حقوق
- فرصت های توسعه شغلی
کارفرمایان باید ابزارها و پشتیبانی لازم را برای کارکنان فراهم کنند، سهم آنها را شناسایی کنند و حس تعلق را در سازمان تقویت کنند.
نکته برتر: به عنوان یک کارفرما، ارزش دارد که به درک اهمیت کار کارکنان عادت کنید تا حس ارزش و هدف را در آنها پرورش دهید. به این موضوع فکر کنید: مجریان استثنایی در شرکت شما زمانی پیشرفت می کنند که احساس کنند تلاش هایشان تاثیر معناداری دارد!
ارتباط
وقتی صحبت از ارتباطات به میان می آید، به عنوان یک کارفرما به محل کار خود چه امتیازی می دهید؟ همه دوست دارند احساس کنند شنیده شده اند و با ارزش هستند! این یک دارایی فوق العاده برای هر شرکتی است زیرا محیطی را ایجاد می کند که در آن همه احساس امنیت می کنند تا افکار و نگرانی های خود را آشکارا بیان کنند.
در مقابل، فقدان ارتباط می تواند منجر به احساس نارضایتی و عدم مشارکت در میان کارکنانی شود که احساس می کنند نمی توانند نظرات خود را بیان کنند یا به مسائل رسیدگی کنند. اگر مطالعه ای از این وبلاگ EDIB داشته باشید، متوجه می شوید که چگونه نظر همه مهم است زیرا سوابق و تجربیات مختلف می توانند به طور موثر به “نقاط کور” اشاره کنند که شاید بیشتر پرسنل ارشد حتی در نظر نگیرند.
نکته اصلی: سرمایه گذاری در آموزش های ارتباطی را در نظر بگیرید که به کارکنان قدرت می دهد تا مهارت های ارتباطی خود را تقویت کنند و روابط قوی تری در محل کار ایجاد کنند.
سلامتی و رفاه بهتر
رضایت شغلی ارتباط نزدیکی با رفاه و سلامت روان کارکنان دارد. کارکنان راضی سطوح پایین تری از استرس و اضطراب را تجربه می کنند که منجر به نتایج کلی سلامت بهتر و کاهش غیبت می شود.
تحقیقات Shawn Anchor نویسنده کتاب The Happiness Advantage ارتباط بین احساسات مثبت و بهبود عملکرد مغز را نشان می دهد که منجر به خلاقیت بیشتر و توانایی های حل مسئله می شود. تحقیقات دیگر نشان داده است که کارگرانی که خوشحال هستند تمایل بیشتری به همکاری برای رسیدن به اهداف مشترک دارند.
نکته برتر: کارکنان را با دسترسی به غذای سالم، مراقبت های رسمی اموال، برنامه های ورزشی، سلامت روان آشنا کنید و برای استفاده از پتانسیل کامل خود در محل کار، یک استراحت خوب شبانه را تشویق کنید.
نرخ گردش مالی پایین تر
کارمندان احتمال ترک کمتری دارند و این باعث کاهش نرخ گردش مالی و هزینه های استخدام می شود. نیروی کار محتوا، فرهنگ مثبت را پرورش می دهد، استعدادها را جذب می کند و رشد را ارتقا می دهد.
کارفرمایان می توانند با ارائه شناخت، تعیین اهداف، ارائه پشتیبانی و ارائه فرصت های پیشرفت، رضایت خود را افزایش دهند. علیرغم اعتقاد به کارآیی پرداخت بالاتر، عوامل دیگری در رضایت و موفقیت نقش دارند. کارفرمایان باید بر هدف و مأموریت الهام بخش برای ایجاد انگیزه در کارکنان به سمت اهداف مشترک تمرکز کنند.
نکته اصلی: کارفرمایان باید بر روی چرایی تمرکز کنند و یک چشم انداز جسورانه برای شرکت ایجاد کنند که با هدف و ماموریت الهام بخش پشتیبانی می شود. رهبران باید کارمندان را در تصویر بزرگتر دخیل کنند سپس به آنها نشان دهند که چگونه کارشان به یک هدف کمک می کند. این به نوبه خود آنها را تشویق می کند تا بهترین تلاش خود را برای رسیدن به آن انجام دهند.
خلاصه
- رضایت شغلی هم برای کارمندان و هم برای کارفرمایان حیاتی است و بر عملکرد و تعاملات محل کار تأثیر می گذارد.
- کارکنان راضی تمایل دارند بیشتر درگیر کار، سازنده و با انگیزه باشند و به موفقیت شرکت کمک کنند.
- درک و پرورش رضایت شغلی برای کارفرمایان برای افزایش عملکرد، حفظ و موفقیت کلی بسیار مهم است.
- عوامل مؤثر بر رضایت شغلی عبارتند از فرهنگ شرکت، حقوق، فرصتهای توسعه شغلی و رضایت کلی از کار.
- ارتباطات نقش مهمی در تقویت رضایت شغلی ایفا می کند، با کانال های ارتباطی باز که به یک محیط کاری مثبت کمک می کند.
- رضایت شغلی با سلامت و رفاه بهتر، نرخ گردش مالی کمتر و کاهش هزینه های استخدام و آموزش برای شرکت ها مرتبط است.
منبع:
https://www.bainandgray.com